dimarts, 7 de febrer del 2017

El Taller de Memòria de Breda presenta Objectes antics a l'Escola de Breda

Dimarts dia 7 i dijous dia 9 de febrer de 2017, dins el projecte Grans i Petits, aprenem junts, els alumnes de 4art de primària de l'escola Montseny de Breda, varen visitar el centre de serveis i varen dur a terme juntament amb els usuaris del PaP (Taller de Memòria), la sessió Objectes manuals antics (màquines simples).
La valoració feta pels avis ha sigut molt positiva tant per la implicació en dur els diferents objectes com en la presentació de cadascún d'ells. Han volgut explicar amb tots els detalls els diferents usos i peculiaritats dels objectes. Per als avis ha representat un esforç de comunicar les seves experiències i usos als alumnes que ho desconeixien totalment.
Els alumnes han quedat fascinats per els aparells mostrats i les diferents explicacions. A l'aula han explicat com funcionaven i els han dibuixat. Han pogut reflexionar en com ha evolucionat els diferents objectes i eines.
Relació d'objectes: Morter i ma de morter, molinet de cafè, de pebre, de sucre, escalfallits, barrilet de vi, balança romana i de plats, cistell de vimet, forn portàtil, fogonet per cuinar, llum de carburo, trepant i barrina.
A l'escola la sessió s'ha vinculat alb el tema de les màquines a l'àrea del medi.

Feu clic a la imatge per accedir a l'àlbum des d'on podreu veure i descarregar les fotos.